[2024] Crear una empresa a Andorra: Requisits i avantatges

Descobreix com crear una empresa a Andorra i aprofitar totes els avantatges fiscals de tenir un negoci al principat andorrà el 2024. Troba els requisits en Papers.

3 de des. 2023

Crear empresa a Andorra
Crear empresa a Andorra
Crear empresa a Andorra

Andorra, el petit principat andorrà situat entre Espanya i França, s'ha convertit en un atractiu destí per a emprenedors que desitgen muntar un negoci a Andorra. En aquest article, explorarem els requisits, tipus de societats, implicacions de viure a Andorra i els passos per obrir un compte bancari empresarial en aquest país.

Quins són els requisits per crear empresa a Andorra?

Per crear una nova empresa, és necessari complir amb certs requisits. Per muntar una empresa a Andorra, els documents necessaris inclouen l'obtenció d'una autorització d'inversió estrangera, la denominació social de l'empresa, així com la documentació personal dels fundadors. A més, per a la creació d'empresa al país, es requereix un capital mínim que varia segons el tipus de societat que es pretengui constituir. El procés per obrir una empresa a Andorra implica la presentació de la documentació requerida davant un notari, així com la seva inscripció al Registre de Comerç. És important complir amb tots els requisits legals per garantir que és possible crear una empresa exitosa a Andorra. A més, és fonamental tenir en compte aspectes com l'elecció de l’estructura de societat, l'elecció de l'activitat que es desenvoluparà, així com la confecció dels estatuts socials de l'empresa. També s'ha de designar als administradors i establir el domicili social de l'empresa al país.

Després de completar tots aquests passos, és necessari sol·licitar el Número d'Identificació Fiscal (NIF) a l'Administració Tributària d'Andorra, així com obrir un compte a nom de l'empresa i realitzar la inversió del capital social.

Després podràs començar a administrar la teva societat a Andorra i seguir vivint legalment a Espanya. És important comptar amb l'assessorament de professionals especialitzats en la creació d'empreses. A Papers ens ocupem de la creació de l'empresa i ens encarreguem de tots els aspectes fins a l'obtenció de la residència activa. Contacta'ns per a més informació.

Per crear una societat a Andorra es requereix obtenir una autorització d'inversió estrangera, presentar la documentació necessària davant un notari, inscriure l'empresa al Registre de Comerç, obtenir el NIF, obrir un compte i complir amb la normativa legal vigent. Amb tots aquests passos complerts, podràs començar a operar i desenvolupar una empresa de manera exitosa en aquest país. 


Quins són els avantatges fiscals de constituir una societat a Andorra?

Andorra ofereix atractius avantatges, com els convenis de doble imposició, per a les empreses que decideixen crear empresa. La tributació per a societat a Andorra és competitiva, amb un impost de societats que pot resultar avantatjós en comparació amb altres països. A més, les empreses estrangeres que decideixen muntar una empresa poden beneficiar-se d'avantatges fiscals especials, fet que les fa més atractives per a la inversió estrangera. En aquesta comparativa de càrrega fiscal, Andorra es destaca com un destí favorable per a aquells que busquen muntar una empresa. A més, Andorra també ofereix un entorn empresarial estable i segur, amb una infraestructura moderna i una ubicació estratègica al cor d’Europa. Això, sumat al seu sistema legal transparent i mà d'obra altament capacitada, fan d'Andorra un lloc atractiu per a la inversió empresarial i un excel·lent lloc per constituir una societat mentre segueixes vivint a Espanya.


Un altre avantatge de crear una societat a Andorra és la flexibilitat en l'estructura corporativa, fet que permet a les empreses adaptar-se a les necessitats canviants del mercat de manera àgil i eficient. A més, el país compta amb una àmplia xarxa de tractats comercials que faciliten el comerç internacional i l'expansió de les empreses en mercats globals.


Andorra ofereix un entorn empresarial atractiu amb estabilitat, flexibilitat i accés a mercats internacionals, cosa que la converteix en un destí ideal per a aquells que busquen crear empresa en un entorn competitiu i favorable per als negocis. 


Quin tipus de societat es pot constituir a Andorra?

En constituir una societat a Andorra, és important considerar l’estructura de societat que s'adaptarà millor a les necessitats del negoci. Es pot optar per constituir una Societat Limitada a Andorra, la qual ofereix avantatges en termes de responsabilitat limitada dels socis. Així mateix, els emprenedors interessats en la gestió d'actius poden optar per constituir un Holding a Andorra, subjecte a certs requisits específics. El procés d'inscripció de la societat al Registre de Comerç s'ha de seguir meticulosament per garantir que l'empresa operi de manera legal i es beneficiï dels avantatges que ofereix Andorra. A més, és important tenir en compte que la constitució d’una companyia a Andorra també requereix complir amb certs requisits legals i administratius, com l'obtenció d'un Número d'Identificació Fiscal (NIF) per a l'empresa i l'obertura d'un compte a Andorra.


Un altre aspecte important a considerar en constituir una empresa és la contractació d'empleats. És necessari complir amb les lleis laborals del país, que estableixen normes sobre els contractes de treball, salaris, beneficis socials, seguretat laboral, entre altres aspectes.


Pots comptar amb l'assessorament de professionals especialitzats en la constitució d'empreses, com Papers, que puguin guiar els emprenedors al llarg de tot el procés, des de l'elecció del tipus de societat fins a la inscripció al Registre de Comerç.


En constituir una empresa és fonamental considerar l'estructura empresarial que millor s'adapti a les necessitats del negoci, complir amb els requisits legals i administratius, i comptar amb l'assessorament de professionals especialitzats per garantir l'èxit i la legalitat de l'empresa. 


Quines són les implicacions de residir a Andorra per a la creació d'una empresa?

Residir a Andorra pot tenir implicacions significatives per a la creació d'una empresa. Els requisits de residència per a emprenedors impliquen demostrar la capacitat de sostenir-se econòmicament al país. No obstant això, els empresaris residents a Andorra gaudeixen de beneficis, tant fiscals com de qualitat de vida, que fan del principat un lloc atractiu per emprendre. A més, el procés d'inversió estrangera a Andorra és sòlid, fet que permet als no residents establir negocis al país de manera eficient. Els beneficis fiscals que ofereix Andorra als empresaris residents inclouen un impost sobre societats que se situa en un 10%, un dels més baixos d'Europa, i l'absència d'impostos personals sobre la renda i el patrimoni. A més, el país compta amb una xarxa d'acords fiscals internacionals que proporciona seguretat jurídica als negocis que operen al país.


Quant a la qualitat de vida, Andorra ofereix un entorn segur i tranquil, amb un alt nivell educatiu i sanitari. El país també gaudeix d’un clima agradable i d’un entorn natural espectacular que atrau nombrosos residents i turistes. Tot això, unit a l'absència de contaminació i al baix nivell de criminalitat, converteixen Andorra en un lloc idoni per establir i desenvolupar una empresa.


D'altra banda, el procés d'inversió estrangera a Andorra és relativament senzill i ràpid. Els no residents poden establir negocis al país a través de la constitució de societats o l'adquisició d'empreses existents. A més, el govern andorrà està obert a inversions estrangeres i ha implementat mesures per facilitar l'arribada d'empresaris i emprenedors al país.


Residir a Andorra ofereix als empresaris nombrosos avantatges, incloent beneficis fiscals, qualitat de vida, seguretat i un procés eficient per establir un negoci al país. Aquestes condicions fan d'Andorra un lloc atractiu per emprendre i una opció a considerar per a aquells que busquen establir la seva empresa en un entorn favorable.

 

Quins són els passos per obrir un compte per a l'empresa?

L'obertura de compte bancari a Andorra requereix el compliment de certs requisits. L'elecció de l'entitat bancària adequada és fonamental, considerant aspectes com la varietat de serveis oferts, les tarifes i les regulacions aplicables. És fonamental estar al corrent de les normatives i regulacions sobre comptes empresarials a Andorra, a fi de garantir el compliment legal en totes les transaccions financeres. Una vegada completats els tràmits, l'empresa podrà operar amb un compte propi en aquest país favorable per als negocis. Entre els requisits per a l'obertura d'un compte empresarial a Andorra es troben la presentació de la documentació requerida, que inclou el certificat de registre de l'empresa, documentació personal dels representants legals, comprobant de domicili, entre d'altres. A més, és possible que es requereixi la presència física dels representants legals en el moment de l'obertura del compte.


És important destacar que Andorra és un país amb una sòlida reputació en l'àmbit financer, de manera que és important complir amb els requisits establerts i demostrar la legitimitat de l'empresa i les seves activitats. Això pot implicar la presentació d'informes financers, plans de negoci, referències bancàries, entre altres documents que recolzin la solvència i seriositat de l'empresa.


Un cop que el compte bancari empresarial a Andorra estigui operativa, l'empresa podrà gaudir d'una sèrie d'avantatges, com l'estabilitat financera del país, una àmplia gamma de serveis financers, una regulació bancària sòlida i estricta, així com la possibilitat de realitzar transaccions en euros, fet que facilita les operacions amb altres països de la Unió Europea.


L'obertura d'un compte bancari empresarial a Andorra requereix temps, preparació i el compliment estricte dels requisits legals i financers. No obstant això, un cop completats aquests tràmits, l'empresa podrà operar en un entorn favorable per als negocis, amb accés a serveis financers de qualitat i una infraestructura bancària sòlida i confiable. 
Si desitges més informació sobre la creació d'una empresa a Andorra al 2024, consulta la nostra guia gratuïta disponible aquí.

Deixa'ns encarregar-nos del teu projecte a Andorra

Deixa'ns encarregar-nos del teu projecte a Andorra

Des de la creació de l'empresa fins a l'obtenció de la residència, passant per la comptabilitat de la teva estructura, la nostra gestoria a Andorra s'encarrega al 100% del teu projecte en els millors terminis i al millor preu.

Dos hombres descubriendo una factura dentro de la selva
Dos hombres descubriendo una factura dentro de la selva

Deixa'ns encarregar-nos del teu projecte a Andorra

Des de la creació de l'empresa fins a l'obtenció de la residència, passant per la comptabilitat de la teva estructura, la nostra gestoria a Andorra s'encarrega al 100% del teu projecte en els millors terminis i al millor preu.

Dos hombres descubriendo una factura dentro de la selva

La nostra gestoria a Andorra s'encarrega de tots els tràmits per crear la teva empresa i instal·lar-te a Andorra, facilitant el teu camí emprenedor amb un servei complet i personalitzat.

© Copyright Papers - NRT L719071R

Els serveis proporcionats per Papers es limiten a l'assistència i assessorament en matèria de creació d'empreses, gestió de residència i serveis comptables. No oferim serveis legals ni actuem com a advocats. La informació proporcionada per Papers té un caràcter general i no ha de ser presa com assessorament legal personalitzat. Se recomana als clients buscar assessorament legal independent per a les seves necessitats específiques. Papers no es fa responsable de les decisions preses pels clients basades en la informació o serveis proporcionats.

La nostra gestoria a Andorra s'encarrega de tots els tràmits per crear la teva empresa i instal·lar-te a Andorra, facilitant el teu camí emprenedor amb un servei complet i personalitzat.

© Copyright Papers - NRT L719071R

Els serveis proporcionats per Papers es limiten a l'assistència i assessorament en matèria de creació d'empreses, gestió de residència i serveis comptables. No oferim serveis legals ni actuem com a advocats. La informació proporcionada per Papers té un caràcter general i no ha de ser presa com assessorament legal personalitzat. Se recomana als clients buscar assessorament legal independent per a les seves necessitats específiques. Papers no es fa responsable de les decisions preses pels clients basades en la informació o serveis proporcionats.

La nostra gestoria a Andorra s'encarrega de tots els tràmits per crear la teva empresa i instal·lar-te a Andorra, facilitant el teu camí emprenedor amb un servei complet i personalitzat.

© Copyright Papers - NRT L719071R

Els serveis proporcionats per Papers es limiten a l'assistència i assessorament en matèria de creació d'empreses, gestió de residència i serveis comptables. No oferim serveis legals ni actuem com a advocats. La informació proporcionada per Papers té un caràcter general i no ha de ser presa com assessorament legal personalitzat. Se recomana als clients buscar assessorament legal independent per a les seves necessitats específiques. Papers no es fa responsable de les decisions preses pels clients basades en la informació o serveis proporcionats.

🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩

Estàs preparat per crear la teva empresa a Andorra?

Crear la meva empresa ara

🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩

Estàs preparat per crear la teva empresa a Andorra?

Crear la meva empresa ara

🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩

Estàs preparat per crear la teva empresa a Andorra?

Crear la meva empresa ara

🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩
🇦🇩